Inside a Light-Filled Town House in New York’s Historic Greenwich Village

At the far end, an impressively scaled customized version of the Bouroullecs Chains light cascades down from the ceiling towards the large bespoke walnut dining table on the level below. The property owners call and concur attention to such subtle features as the tactile oval shape of the wooden stair railings.The cooking area includes custom cabinets finished in hand-rubbed lacquer.
Thomas LoofBleached beechwood cupboards with sculpted handles line the dressing space..
Thomas LoofA flight of stairs leads from the living room to a mezzanine media room with a custom-made couch, a Paul Frankl coffee table, and a classic chair made of Brazilian walnut plywood. One floor up, the main bed room includes a customized bed, side tables by the French designer François Bauchet, and a dressing room with beechwood doors and custom-carved pulls created to look like leather. On this flooring, the glass rear wall inclines back a nod, Skolnick says, to the artists garrets in the area– and produces room for a shallow veranda.
Thomas LoofSkolnick and Volpe share an adoration for the manner in which conventional Japanese architecture masterfully frames views of nature, and in this home, nature is as ever-present as the communitys architectural context. Volpe likes the “cool warmth” of the interior, and Skolnick states that moving through it “is like a journey”– not simply through architecture and light however through time and history.